Vogelmijt

Vogelmijt

Sinds begin 2000 is er eigenlijk geen adequate manier meer om vogelmijt (ook wel: bloedluis) te behandelen bij legkippen. De meeste middelen die gebruikt mogen worden zijn lapmiddelen en moeten tweewekelijks toegepast worden. Doordat we in de buurt al samenwerkten op het gebied van strooisel in pluimveestallen om hiermee de leghen zoveel mogelijk te ontstressen, begonnen we ook na te denken over een manier om de vogelmijt zo veel mogelijk te beheersen, hierdoor zijn we begonnen met de ontwikkeling van een biologisch middel op basis van koolzaadolie.

Natuurlijke beheersing vogelmijt

Dat is de puur natuurlijke beheersing van vogelmijt! Dit middel kan gerust door de kippen opgepikt worden, want het is niet schadelijk voor mens of dier. Bio Controle Bloedluis is geen vergif, maar werkt op het bewegingsapparaat van de vogelmijt, waardoor ze niet meer bij de kip kunnen komen. Ook wordt het ademen bemoeilijkt doordat de vetzuren in BCB zich in de openingen op de rug nestelen. Bio Controle Bloedluis kan bij legkippen toegepast worden als de vogelmijt voor het eerst zichtbaar is. Als de plekken waar de vogelmijt zich schuil houdt één keer goed behandeld worden, is de rest van de legronde behandelen niet meer nodig. Behandelen kan voor grotere oppervlakten met een eenvoudige rugspuit, met een iets ruimere nozzle. Kleinere oppervlakten zijn makkelijker te behandelen met een kwast. Ook kan men bij hobbykippen de kip even met z’n poten in een badje Bio Controle Bloedluis houden, zodat ze ’s nachts niet bezocht kan worden door vogelmijt.

De niet giftige maar zeer goede werking van Bio Controle Bloedluis is momenteel in ontwikkeling. Een belangrijk onderdeel is het laten registreren als bestrijdingsmiddel.

Neem voor informatie of voor eventuele samenwerking contact met ons op.

mkb-innovatie-top-100Bio Controle Bloedluis op MKB Innovatie TOP 100

Op donderdag 1 oktober werden in SugarCity Events in Halfweg de prijzen uitgereikt aan de 100 meest innovatieve bedrijven van de tiende MKB Innovatie top 100. Ons product Bio Controle Bloedluis is in Augustus 2015 als genomineerd voor de MKB Innovatie TOP 100. Landelijk gezien zijn we op plaats #83 geëindigd. In Drenthe zijn we zelfs #3 van de meest innovatieve MKB bedrijven.

MKB Innovatie TOP 100

Bio Controle Bloedluis in de media

Bio Controle Bloedluis Artikel “Bloedluis te lijf met koolzaadolie” op Boerderij.nl

Bio Controle Bloedluis Artikel “Zacht middel hard voor luis” in vakblad “Pluimveehouderij”

Onderzoek Stichting LIFE: Aantoning werking van Bio Controle Bloedluis.

Ja, ik heb interesse in informatie over Bio Controle Bloedluis

  Bedrijfsnaam

  Contactpersoon (verplicht)

  Telefoonnummer

  Uw email (verplicht)

  Geinteresseerd in (verplicht)

  Aanvullende informatie